Значењето на симболите

Дали сте фасцинирани од скриените значења на симболите?
Дали верувате дека симболите имаат моќ да пренесат длабоки пораки и да не поврзат со древната мудрост?

Ако вашиот одговор е да, тогаш ќе ги обожавате нашите привезоци од хартиена глина.

Нашата колекција содржи низа волшебни симболи од различни култури и историски периоди. Тргнете на патување низ овие извонредни симболи и истражете ја пораката која ја носат.

Сонцето
Симбол на виталноста, силата и просветлувањето. Сонцето е сјаен потсетник за нашата внатрешна светлина. Претставува топлина, раст и вечен циклус на животот, нудејќи чувство на надеж и обновување.

Месечината

Симбол на женските, интуитивните и мистериозните аспекти на животот. Месечина ја открива моќта на трансформацијата и цикличната природа на постоењето. Служи како нежен водич во време на темнина, симболизирајќи интроспекција и личен раст.

Мајка Земја

Симболот на Мајката Земја ја слави нашата длабока поврзаност со природата и не потсетува да ја почитуваме и заштитиме планетата што ја нарекуваме дом. Претставува изобилство, негување и меѓузависност на сите живи суштества.

Адам и Ева

Прикажувајќи ја безвременската приказна за човечкото потекло, приврзокот Адам и Ева ги опфаќа темите на љубовта, искушението и двојноста на човечката природа. Тој е еден потсетник за нашиот капацитет за избор, раст и потрага по знаење.

Индијански симболи
Црпејќи инспирација од богатата ризница на индијанската култура, овие приврзоци опфаќаат разновидни симболи што се наоѓаат во оваа древна цивилизација. Може да опфати свети геометрии, духовни божества или мантри, повикувајќи ве да се поврзете со длабоката мудрост на индијанските традиции.

Христијански симболи
Вкоренет во темелите на христијанството, овои приврзоци ги носат симболите на верата, љубовта и покајувањето. Служат како моќен потсетник за вредностите што нè водат и трансформативната моќ на верувањето.

Симболи од различни историски периоди.
Од египетски хиероглифи до викиншки руни, овие симболи го носат одекот на древните цивилизации, нудејќи им увид во нивните верувања, митови и културно наследство.

Со носењето на приврзок со симболи од хартена глина, вие не само што се украсувате со оргинални парче накит туку и ги “повикувате” длабоките значења на овие симболи во вашиот живот.

Забелешка: приврзоците симбол може да отстапуваат од вистиските симболи и се авторско видување на нештата.