Враќање и замени

Се надеваме дека ги сакате вашите производи од Еснаф, но ако не сте целосно задоволни од она што сте го купиле, можете да вратите неоштетени, неизмиени и неискористени предмет(и) во рок од 14 дена од кога ја примивте нарачката. Сакаме да се чувствувате сигурни во вашата нарачка! Нашиот тим за кориснички услуги едвај чека да одговори на вашите прашања; можете да се јавите или да испратите е-пошта: +389 70 801 661 или support@esnaf.eu.

Треба да го вратите она што сте го купиле или добиле на подарок од Еснаф?

Сите враќања мора да бидат примени во рок од 60 дена од купувањето. Може да го испратите назад тука:

Еснаф

До: Креативна Македонија

Ул. Луј Пастер бр.5 1000 Скопје

Република Северна Македонија

Задолжително вклучете:

Вашите контакт информации: име, адреса, телефонски број и е-пошта

Сметката за купување / подарок или сметкопотврда

Преземена / Испечатена сметкопотврда

Што ако вашиот производ ви пристигне оштетен?

Како и кај сите рачно изработени артикли, можни се варијации. Оштетените или неисправни предмети треба да бидат пријавени кај нас во рок од 10 дена од приемот на пакетот. Ве молиме, не праќајте ги оштетените производи назад до нас, освен ако не се побара од вас да го сторите тоа.

Ќе ви бидат вратени паричните средства во вашата оригинална форма на плаќање или повторно ќе ви биде испратен артикалот ако е на залиха. Нажалост, оваа опција не е можна при меѓународните нарачки. Во тој случај, паричните средства во вашата оригинална форма на плаќање во износ од цената на производот, плус даноците, во рок од 14 дена откако ќе ги примиме неисправните артикл(и). Потребен ќе биде визуелен доказ за оштетените предмети. Ве молиме, испратете ни слика за оштетената артикл(и), заедно со бројот на вашата нарачка на: support@esnaf.eu, пред да го испратите назад.

Следниве артикли не можат да се вратат или заменат:

Поради природата на овие предмети, освен ако не пристигнат оштетени или неисправни, не можеме да ги прифатиме назад следните произоди:

Персонализирани или производи по нарачка Артикли на распродажба
Ако вашиот производ спаѓа во параметрите за враќање наведени погоре или ако се обидете да вратите артикал што не ги исполнува условите за враќање, нема да можеме да ви ги вратиме паричните средства назад.

Ве молиме обрнете внимание на тоа дека трошоците за враќање на производот се одговорност на клиентот.

Имате повеќе прашања?

Ќе ви одговориме со задоволство на какви било прашања или грижи што ги имате во врска со политиките за враќање, замена или оштетување. Најдобар начин да не добиете во Еснаф е: +389 70 801 661 помеѓу 10:00 и 18:00 часот (GMT + 1), вторник-сабота.

Ако никој не е достапен, ве молиме оставете порака со вашето име, број за нарачка и вашиот телефонски број и ние ќе ви се јавиме назад што е можно поскоро!