Испорака

Достава во Македонија:

  • Доколку нарачката се изврши во работен ден до 12 часот, истата ќе биде испратена во истиот ден. Доставата се врши за еден до два работни дена.
  • Доколку нарачката се изврши по 12 часот, истата ќе биде испратена следниот работен ден. Доставата се врши за еден до два работни дена.

Достава во други држави:

Проценетото време на достава, според македонската пошта е 2-3 недели во рамките на Европа, 3+ недели до други меѓународни дестинации и може да потрае подолго време во сезони на годишни одмори или заради гранично одложување.

Купувачите се одговорни за сите царински и даночни такси за нивната земја.

Забрзана испорака

Ние нудиме опции забрзана испорака преку DHL. Сите барања за забрзана испорака ќе бидат обработени истиот ден, ако нарачката е поставена пред 12 часот.GMT + 1. Сите нарачки по 12 часот. ПТ, за време на викендите или македонските национални празници ќе бидат обработени следниот работен ден. Ако ви треба помош со барањето за забрзана испорака, ве молиме контактирајте не на +389 70 801 661 или support@esnaf.eu.

Цени, царини и такси

Во зависност од вашиот регион, дополнителните царински такси или даноци може да настанат по испораката. Клиентите се одговорни за овие такси и тие не се вклучени во конечната цена.

Ве молиме забележете дека сите цени се наведени во МКД и ќе ви бидат наплатени во МКД. За приближна проценка, проверете го тековниот курс на вашата валута.